Šta su pasivni ili rezidualni prihodi i da li oni postoje

 

Šta su pasivni ili rezidualni prihodi i da li oni postoje

 

Postoje razne dezinformacije o tome šta su to pasivni prihodi i da li tako nešto zaista i postoji ili su to samo priče za lakomislene i neupućene od kojih se pokušava na razne načine izvući novac.

Pasivni prihodi zaista postoje!

Ja ću vam ovdje pokušati objasniti da pasivni prihodi zaista postoje i na koji način to sve funkcioniše kao i način na koji vi možete doći do tih pasivnih prihoda.
U suštini, potrebno je prije svega definisati šta su to pasivni prihodi? Postoji mnogo definicija samog pojma a prema jednoj od definicija iskusnih Networkera pasivni prihod je:

Izgradnja online biznisa koji koristi prednosti sistema automatizacije, koji omogućavaju transakcije i novčane tokove gdje se sam rast poslovanja i priliva novca događa bez našeg prisustva.

Da li je to moguće? Naravno da je moguće, mada to nije sistema rada i dobijanja vrijednosti (novca) na način kakav mi tradicionalno poznajemo, a to je, da svaki dan radimo i svaki dan dobijamo određenu dnevnicu što na kraju mjeseca kad se sve sabere predstavlja naša primanja, odnosno platu.

U Network (mrežnom) marketingu ili radu na netu, preduzetnici (mi kao pojedinci), investiramo u određeni proizvod, ideju ili iskustvo na početku procesa. Proizvod kreiramo tako da to što nudimo bude pristupačno svima koji su zainteresovani. Mnogo radimo na početku a kontinuirano dobijamo prihode kasnije i to kroz duži vremenski period.

Kako to izgleda u stvarnosti?

Pasivni-prihodi

Za ovakav način zarađivanja novca i rada na netu za početak bi bilo dobro da imate neku svoju Web stranicu ili blog na kome ćete vršiti prezentaciju nekog vašeg proizvoda, bilo čega čime se već bavite ili hoćete da se bavite. Naravno, potrebno je istaknuti da bez obzira koliko bio dobar vaš sajt ili blog stranica, ukoliko ih prethodno ne budete reklamirali i ponudili potencijalnim klijentima, od toga nećete imati velike koristi. Sadržaj sajta ili bloga može biti super izveden i zamišljen ali bez prethodne reklame ljudi će vas vrlo teško pronaći.

Kad vas pronađu šta se događa? Ukoliko se posjetiocu sviđa ono što vi prodajete, ono što nudite, on će to i kupiti i na taj način vi ostvarujete prihod a da praktično niste ništa učinili osim što ste uložili vrijeme na početku prilikom kreiranja sajta ili blog stranice. Kupac je došao, pogledao proizvod, platio preko internet platnog procesora i novac je vama automatski legao na račun koji ste prethodno pripremili.

Došlo je do AUTOMATIZACIJE koja je navedena u definiciji PASIVNOG PRIHODA.
Sam proces dovođenja potencijalnih kupaca na vaš sajt ili blog stranicu naziva se MARKETING a s obzirom da se sve to događa putem Interneta, otuda izraz INTERNET MARKETING. Poznata je činjenica da SVAKA ROBA IMA SVOG KUPCA, te mi putem internet marketinga jednostavno tim potencijalnim kupcima stavljamo pred oči ono što njima treba. Marketing je najlakše raditi preko društvenih mreža gdje možete postavljati vaše oglase i ponude kao i putem plaćenog oglašavanja koje ne iziskuje veća ulaganja a rezultati mogu biti iznenađujući.

Na ovaj način, kada smo jednom kreirali ponudu za neki proizvod ili ideju koji su nekome potrebani, kada smo doveli ogroman saobraćaj na našu stranicu, mi jednostavno ostvarujemo prihode a ništa više ne ulažemo. Dobijamo PASIVNE PRIHODE!

Ukratko to tako funkcioniše. Na početku je potrebno uložiti mnogo truda da se osmisli neki proizvod ili ideja koja se zatim prezentuje potencijalnim klijentima putem društvenih mreža ili plaćenog oglašavanja, prilikom čega se povećava saobraćaj tih klijenata prema vašem sajtu ili blog stranici, dolazi do kupovine i na taj način do prihoda na koje vi više ne utičete, jednostavno novac liježe a vi ništa ne radite.
Nadam se da sam malo pomogao oko shvatanja funkcionisanja pasivnih prihoda.

Ako Vam je ovaj tekst bio koristan, iskoristite SHARE ili LIKE ikonu da to pokažete!

H V A L A!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *