Savjeti za affiliate marketing zaradu

 

Savjeti za affiliate marketing zaradu

 

Affiliate ili partnerski marketing je vrsta posla i zarade gdje vi oglašavanjem za nekog proizvođača ili neku kompaniju njihovih proizvoda ili usluga dobijate određeni procenat ili proviziju za svaki proizvod koji oni prodaju preko vas. U pitanju je online prodaja gdje kupci dolaze na stranicu neke kompanije preko vas, tj. preko vašeg linka i prilikom čega kupuju određene proizvode ili usluge. U narednim redovima možete vidjeti kako izgledaju savjeti za affiliate marketing zaradu.

Kako se to radi?    

kako se to radi u affiliate marketingu

Oglašavanje možete raditi na sve moguće načine koji se praktikuju na internetu. Od postavljanja banera na vaše ili tuđe stranice, čiji linkovi vode na prodajno mjesto neke kompanije, pisanjem članaka o nekom proizvodu sa postavljenim linkom koji takođe vodi na prodajno mjesto proizvođača ili davaoca usluge, slanjem e-mailova na adrese koje ste ranije prikupili u kojima možete opisati neke proizvode ili usluge. Važno je napomenuti da na ponudi uvijek morate naznačit svoj lični affilate link koji ste dobili od onoga za koga radite jer jedino na taj način možete dokazati da je kupac došao upravo preko vas i vaše ponude. Ako to ne učinite, potencijalni kupac koga interesuje ono što vi nudite, će vjerovatno naći način da pronađe originalnu web stranicu na kojoj se nešto prodaje, otići će tamo, a  prodavac će vjerovatno prodati proizvod ili uslugu bez obaveze da vama isplati obećanu proviziju jer neće znati da ste vi zaslužni za tu prodaju.

Šta prvo učiniti?  

kako se radi u affiliate marketingu

Prvo se morate prijaviti u neki od programa ili kompanija koje traže saradnike u prodaji da bi vam oni dali lični affiliate link na onsovu kojeg će znati da im vi šaljete kupce. Jedan od partnerskih programa je i provizija.rs u koji se možete uključiti prijavom na ovaj link.

Kada ispunite podatke koji se od vas traže, kreirate svoj korisnički račun,  dobićete svoj jedinstveni ID koji će biti ubačen u vaš affiliate link na osnovu kojeg poslodavac zna ko mu je od saradnika poslao kupca za proizvod ili uslugu. Po završenoj prodaji vi kao posrednik dobijate obećanu proviziju.

Savjeti za veću affiliate zaradu!

  • Iskoristi svoj blog ili napravite novi na Blogger.com, WordPress.com i postavite članke o određenim proizvodima, uključujući i vaš affiliate link. Članci mogu biti i kratki, dovoljni da potencijalnom kupcu kažu zašto je neki proizvod dobar za njega. Zatim “pingujte” vaš blog na sajtu Pingomatic.com, tako da brzo bude indeksiran od strane pretraživača kako bi ga zainteresovani posjetioci što prije pronašli na pretraživačima.
  • Obavezno formirajte e-mail listu, od pratioca vašeg sajta ili bloga, ili ljudi do kojih ste došli na neki drugi način a koji su izabrali da primaju vaše e-mail ponude, pošaljite im email o proizvodu koji promovišete i obavezno naznačite vaš affiliate link na kraju e-maila
  • Snimite video materijal o proizvodu koji promovišete. Neka bude kratak ali sa jasnom porukom i pozivom na akciju, te ga postavite ga na YouTube ili neki drugi video sajt.
  • Ako imate sopstveni web sajt, blog,  FB stranicu ili ukoliko koristite neku od drugih društvenih mreža,  razgovarajte sa svojim posetiocima i pratiocima preko forme za komentare, pitajte ih šta misle o nekom proizvodu, navedite pozitivne strane proizvoda ili usluge koju promovišete, tražite da vam kažu šta ih najviše zanima i koje su njihove potrebe. Vrijedi znati šta želi  kupac!
  • Opredijelite se za određenu nišu (oblast). Najbolje je da postoji veza između vaše web stranice ili bloga i onoga što promovišete i prodajete.
  • Svakako i oglašavajte vašu stranicu na društvenim mrežama, Google AdWords reklamama ili stranicama na kojima je moguće besplatno oglašavanje.
  • Eksperimentišite sa različitim banerima ili slikama koje prate vaše ogalse. Ponekad je dovoljno samo primijeniti sliku ili naslov oglasa pa da vam konverzija iznenada poraste.

 

I na kraju – budite uporni!

                 budite uporni

 

 

 

Ako Vam je ovaj tekst bio koristan, iskoristite SHARE, LIKE ili neku drugu ikonu sa lijeve strane da to pokažete!

H V A L A!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *